A Mozaik Közösség egy önszerveződő, egyházakhoz nem kapcsolódó, nyitott, ökumenikus közösség, amelynek fő célja, hogy otthont, közösséget adjon olyan keresztényeknek, akik LMBT emberek, vagy valamiért szeretnek LMBT emberek között, egy ilyen közösségben lenni. Mivel a legtöbben átéltük, hogy a biztos válaszok hogyan képesek megnehezíteni az életünket, ezért alapvetően kereső közösségként éljük meg a Mozaikot, ahol sokféle gondolkodásmód, sőt a kereszténység sokféle megélése is tiszteletteljes, egymásra figyelő párbeszédben találkozik. Nincsenek belépési feltételek, és ezért van olyan tagunk is, aki keresztény háttérből jön, de nem vallja magát hívőnek, mégis jól érzi magát a közösségben (ld. Élettörténetek).

Mit csinál a Mozaik Közösség? Hetente összegyűlünk, hogy közösen imádkozzunk, és megosszuk gondolatainkat, beszélgessünk. A közösségünk alapvetően kisközösség: 15-20-an vagyunk az alkalmainkon (az összlétszámunk több ennél). Bárki vezethet, tarthat alkalmat a közösségből, és ahogyan mi is sokfélék vagyunk,  az alkalmaink is azok: a témák sokfélesége és a feldolgozás sokszínűsége jellemzi ezeket. Vannak visszatérő alkalmaink, amiket igyekszünk pár havonta megtartani: közös játék, imádság, Biblia-tanulmányozás, rivalda (amikor a közösségünk egyik vállalkozó tagja mesél kicsit mélyebben magáról, élettörténetéről). A heti állandó találkozónkon kívül minden adventben és húsvét előtt elmegyünk egy lelki-közösségi hétvégére a Mátrába; és időnként szervezünk egyéb közösségi programokat is: közös filmnézés, kiállítás-látogatás, színház stb.

Nem tudunk sok valóban működő, élő keresztény LMBT közösségről Magyarországon, és ezért tudjuk, hogy felelősségünk van abban: a keresztény LMBT emberek számára mécses legyünk. Ezért is hoztuk létre ezt a honlapot, és szeretnénk ezt a feladatot még jobban beteljesíteni a jövőben.

Ha csatlakozni szeretnél, vagy csak megismerni minket, felvenni velünk a kapcsolatot, akkor írj nekünk. Ha el akarsz jönni egy alkalmunkra, akkor azt kérjük általában, hogy előtte a vezetővel vagy a közösség egyik tagjával találkozz, s személyesen is meséljünk többet a közösségről. Ezek a legfontosabb információk a kapcsolatfelvételhez. Kérdezz, írj, ha bármit szeretnél még megtudni, vagy csak velünk megosztani!

 

Mosaic Community is an open-minded, diverse, ecumenical Christian community that incorporates and welcomes heterosexual, lesbian, gay, bisexual, transgender and queer people who share the experiences of their faith and everyday lives on a weekly basis. Our community gives way to God to form all of us into a real mosaic – thus, as a community we represent the diverse image/reflection of God.