Minden állomás

... Úgy döntöttem, hogy ha már elindultam megkeresni önmagam, akkor komolyan veszem ezt az utat és bejárom minden állomását. Már csak azért is, mert közben nagyon sok új dologgal és új emberrel ismerkedhettem meg, amiért hálás vagyok. Illetve azért is, mert több részére is rákérdeztem már a személyiségemnek: ez valóban én vagyok, vagy egy másoktól kapott maszkot viselek? Néha azt a választ kaptam, hogy igen, én ilyen vagyok és néha azt, hogy nem. Mindkét válasz értékes és eddig még egyszer sem éreztem azt, hogy kár volt megkérdőjelezni önmagam. ...

Amióta az eszemet tudom...

...mindig hittem, hogy Isten létezik. Vagy még inkább: tudtam, hogy így van. Pedig nem mondta senki, sőt a családom kifejezetten nem vallásos; a Bibliát mégis megismertették velem, de csak mint az európai kultúra egyik alapszövegét. A szívem mélyén azonban tudtam, hogy ezek a történetek igazak. Máshogy mint a többi: arra hívnak, hogy az életemet alapjaiban rendezzem át, és hogy ez az igazság határozza meg a döntéseimet.

…hogy mit keresek én a Mozaikban?

Kicsit kacskaringós a történet. Elkötelezett, gyakorló keresztény (protestáns) családban nőttem föl. Annyira ebbe nőttem bele, hogy a húszas éveim elejéig kérdés sem merült fel bennem sem az egész rendszerrel, sem abban a saját helyemmel kapcsolatban.